U bent nu hier: Home

NVM New Business deel 3: regio West

Mariëtte Verweij
02 juni 2021
West

Na video’s over Horeca en regio Noord zagen we vorige week deel 3 van de videoserie NVM New Business live gaan. Regio West stond in de spotlight. Heb je ‘m nog niet gezien? Bekijk ‘m dan hier!

Alsof ze nooit anders doen, spraken Jeroen Steenbergen van Nadorp Bedrijfsmakelaars, Jeroen Koevermans van MVGM Bedrijfsmakelaars, Ellen Waals van Savills en Rick Hoogervorst van FRIS Bedrijfsmakelaars zichtbaar ontspannen over het commercieel vastgoed in een video-studio in Amersfoort.  Enkele hoogtepunten? De kracht van het MKB, Logistiek & Zorg, het samenspel van de werkgever die de werknemer gaat verleiden om naar kantoor te komen en het dienende beroep als koopmansknecht wat we als NVM Business-leden hebben.

20 4 Jeroen Koevermans Pagina

Jeroen Koevermans

“COVID-19 versnelt een heleboel zaken. Waar jongeren al voor de coronacrisis online hun aankopen deden, zie je nu dat de meer traditionele koper ook een televisie of zijn kleding online koopt. Retailers zullen op een nieuwe manier moeten omgaan met deze verandering. Winkelen-op-afspraak kan ook een nieuwe kans zijn voor hen.”

20 5 Ellen Waals Pagina

Ellen Waals

“Ik ben voorstander van één Randstad, het verhaal van Eberhard van der Laan. Je ziet toch tussen de steden veel competitie als het gaat om het aantrekken van internationale partijen. Dat hebben we ook gezien ten tijde van de Brexit. Hadden we de handen maar eerder ineen gevouwen. Daar moet je van leren.”

20 3 Jeroen Steenbergen Pagina

Jeroen Steenbergen

“Laten we niet ijdel zijn: zolang er een golfbeweging in de markt is, kunnen wij als makelaars mee. Het gaat met ons natuurlijk allemaal best wel heel erg goed. Of het nu een corporate is of een Mkb’er, wij kunnen adviseren. ‘Wil je een kort contract, wil je uitgesteld betalen’. Het kan allemaal. Misschien moeten wij wel mee op een performance fee.”

20 6 Rick Hoogervorst Pagina

Rick Hoogervorst

“Je flexibel opstellen en buiten bepaalde grenzen van vastgoedcategorieën denken en ook buiten het eigen gebied kijken, daar ligt een kans. Zo kunnen we bedrijven, die naar de Randstad willen komen, voorzien van huisvesting voor hun bedrijf, maar ook voor huisvesting van hun medewerkers, die mee willen verhuizen en ergens moeten wonen. Je moet dat als een integraal vraagstuk zien.”