U bent nu hier: Home

Onderzoek nieuwbouwkopers

brainbay
22 april 2021
Data 1 Prijsontwikkeling

Bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal 2021 heeft de NVM een door brainbay uitgevoerd onderzoek gepresenteerd over wie de kopers van de nieuwbouwwoningen zijn. Het doel van het onderzoek was in beeld te krijgen voor welke specifieke doelgroepen wordt gebouwd en wat nieuwbouwwoningen doen voor de doorstroming.

Omdat nog niet alle kopersdata bij het afmelden van nieuwbouw (correct en volledig) worden ingevoerd, gaat het onderzoek uit van een betrouwbaarheid van 50 – 60%.

De uitkomsten zijn daarna gecombineerd met de Whooz data die u ook in de brainbay tool Nieuwbouwadvies Pro ter beschikking staat. Het onderzoek laat zien dat nieuwbouwwoningen vooral worden gekocht door doorstromers.

Aspecten van samenstelling huishouden, leeftijdscategorie, opleidingsniveau en inkomen komen ook aan de orde. Interessant is de (landelijke) analyse wat voor woning nieuwbouwkopers achterlaten, tegen welk verkoopbedrag en de koopsom (en type) ze nieuw kopen. Dit en veel meer kunt u terugzien in de presentatie die u hieronder kunt downloaden.