U bent nu hier: Home

Terugblik marktgroep duurzaamheid NVM Business 30 maart 2021

Mariëtte Verweij
13 april 2021
30 Maart Duurzaamheid Business

Dinsdag 30 maart organiseerden we voor onze NVM Business makelaars een online bijeenkomst die in het teken stond van de verduurzaming van commercieel vastgoed. De bijeenkomst werd geleid door Gerco van den Berg en is door een 70-tal makelaars bijgewoond

Vanuit de wet- en regelgeving werd er gekeken hoe de diverse spelers op de vastgoedmarkt (belegger, gebruiker en taxateur) omgaan met de opgave om de komende jaren vastgoed te verduurzamen. In een aantal presentaties werden door een vijftal sprekers de verschillende invalshoeken belicht.

Wet en regelgeving

Arjan Bertelink van SGS Search gaf een presentatie over de huidige wet- en regelgeving. Bernardo Korenberg vertelde over de visie van Bouwinvest – als belegger - op het gebied van duurzaamheid van kantoren. Vanuit IVBB werd door Frank Koreman een presentatie getoond van de DEB (Duurzaam Energie Besparen) tool, een hulpinstrument voor ondernemers om aan hun verduurzamingsverplichtingen (Activiteitenbesluit van wet Milieubeheer) te voldoen.

Tevens was er in de bijeenkomst aandacht voor duurzaamheid en de kosten en opbrengsten daarvan in de duurzaamheidsparagraaf van het taxatierapport van TMI / Flux. In de dagelijkse praktijk van NVM Businessleden zal duurzaamheid in de advisering over en waardering van een pand de komende jaren een steeds groter aandeel van de werkzaamheden zijn.

Door middel van en goed onderbouwde taxatieparagraaf kan op termijn meer (referentie-)data beschikbaar komen en in de samenwerking met Koeter Vastgoed advies wordt zodoende een unieke database met kosten en opbrengsten opgebouwd.

De presentaties van de sprekers zijn hieronder te downloaden.

NVM Business samenwerking met SGS Search

NVM Business heeft begin van dit jaar de samenwerking met SGS Search verlengd. De samenwerking houdt in dat Businessleden gratis gebruik kunnen maken van telefonisch advies door SGS Search van (maximaal) circa 15 minuten per gesprek. SGS Search zal dan waar mogelijk uw vragen op verduurzamingsgebied beantwoorden.

Mocht blijken dat er een uitgebreid(er) advies nodig is dan kunt u in dit gesprek ook rechtstreeks met SGS Search hierover vervolgafspraken maken. SGS Search zal in dat geval met u separaat een adviesopdracht afsluiten. De kosten daaruit voortvloeiend worden dan bij u in rekening gebracht. De nieuwe samenwerking is weer aangegaan voor een periode van 1 jaar en loopt derhalve tot en met 31 januari 2022.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerco van den Berg, programmamanager Beleid & Kwaliteit, via het e-mailadres: G.vandenberg@nvm.nl.