U bent nu hier: Home

Brainbay lanceert voor de NVM aankoopmakelaar de Aankoop-tool

Brainbay
14 april 2021
Aankooptool

In opvolging van de reeds zeer gewaardeerde brainbay-tool Inverkoopname hebben wij samen met en voor NVM aankoopmakelaars de nieuwe Aankoop-tool ontwikkeld.  Deze tool helpt de aankoopmakelaar snel, accuraat en met de meest volledige en recentste data de beste aankoopstrategie te bepalen.

Potentiële kopers nemen steeds vaker een aankoopmakelaar in de hand bij het vinden en kopen van de perfecte woning. Zo werd onlangs bekend dat 25% van de huidige transacties via een aankoopmakelaar verloopt. Juist in deze tijden van een krappe woningmarkt kan het helpen om een deskundige te vragen de juiste aankoopstrategie te bepalen. De aankoopmakelaar loopt vooruit in de markt, heeft de juiste connecties en weet het hoofd koel te houden tijdens de onderhandelingen.

Alle data in 1 tool

Met de Aankoop-tool van brainbay zijn onder andere een modelwaarde, referentiewoningen, vergelijkbaar aanbod en de belangrijkste woningmarktkenmerken in één tool beschikbaar. Deze informatie kan direct naast de woonwensen van de potentiële koper worden gelegd. Met één zoekopdracht naar te koop staande woningen verschijnt de meest recente stamkaart van een woning, een inschatting van de waarde en referenties van vergelijkbare woningen. Voor welke prijs gingen deze vergelijkbare woningen weg en zijn deze boven de vraagprijs verkocht?

NVM Update Aankoop Tool 1
NVM Update Aankoop Tool 2

Extra modules

De aankoop-tool biedt daarnaast een aantal extra modules, zoals ‘verbouwing en duurzaamheid’. U kunt voor het beoogde object één of meerdere verbouwingen en verduurzamingen aanvinken, waarmee een indicatie van de kosten wordt gegenereerd. Zo kan de aankoopmakelaar een passend voorstel doen of de aankoop van de betreffende woning haalbaar is, en/of welke strategie gekozen kan worden.

Een andere module is ‘vergelijkbaar aanbod’. Hier treft u woningen die vergelijkbaar zijn met het ingegeven te koop staande object. Zo krijgt u direct een beeld van welke vergelijkbare woningen er in de markt zoal, in een bepaald gebied, te koop staat. Met dit aanbod kunt u een goede vergelijking maken.

Uiteraard hebben wij ook in de Aankoop-tool een exportfunctie aangebracht, waarmee u met één druk op de knop een mooi rapport kunt printen of mailen. 

Kortom de nieuwe aankooptool is dé ‘one stop shop’ voor aankoopmakelaars om de beste aankoopstrategie voor hun klanten te bepalen. Probeer de nieuwe tool nu uit.

Aankoop Leden Portal 2

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de Aankoop-tool, u kunt dan contact opnemen op info@brainbay.nl of per telefoon op 030-8504500.