Actueel

 
08 februari 2011

Forse stijging faillissementen bouwsector

In de bouwnijverheid is vorig jaar het aantal faillissementen met 20 procent toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De bouwnijverheid deed het daarmee veel slechter dan andere sectoren. In 2010 zijn in totaal 9,6 duizend faillissementen uitgesproken. Dat is 9 procent minder dan in 2009. Het lichte economisch herstel in 2010 is hiervoor verantwoordelijk.

Het aantal faillissementen in de bouwnijverheid kwam uit op 829, tegenover 689 het jaar daarvoor (exclusief eenmanszaken). De bouw is een laatcyclische sector, waardoor de gevolgen van de economische crisis pas in een laat stadium in de bouw tot uiting komen.

In de bouw bestond een groot deel van de faillissementen uit bedrijven in de utiliteitsbouw. Ook in de horeca (+7 procent) nam het aantal faillissementen toe. Bij de horeca ging het vooral om restaurants en cafés. Het aantal bedrijven dat over de kop ging, nam het sterkst af bij de financiële instellingen, gevolgd door de zakelijke dienstverlening en de handel en reparatie van consumentenartikelen.

Stuur door
 
 
 
Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM
Om u beter van dienst te zijn maakt NVM gebruik van cookies. Meer informatie.Sluiten